Hans Bakker

Welcome to my site!

09 Jan 2019
Nice message about and by TRIOFORTE in the weekly newspaper DE STAD AMERSFOORT

Mooi bericht over en door TRIOFORTE in weekblad DE STAD AMERSFOORT: www.destadamersfoort.nl

Op zondag 13 januari, om 11 uur, zullen - tijdens het koffieconcert van de Flint serie - in de Aegtenkapel maar liefst drie premières van Amersfoortse bodem te horen zijn.
Fluitiste Francien Post, cellist Sander Westphal en pianiste Corien van den Berg , samen Trioforte, spelen dan een Nederlands / Frans programma.

“In onze programma’s proberen we altijd een goede balans te vinden tussen avontuur en luisterplezier”, vertelt Francien. “Zo hebben Sander en ik op de Bachdag natuurlijk de schitterende muziek van Bach en ook van zoon C Ph E Bach gespeeld. Maar daarnaast heb ik Hans Bakker, van wie Sander en Corien tijdens ons vorige concert de Nederlandse première van het prachtige “Easy Piece” speelden, gevraagd om een stuk voor ons te schrijven in de geest van Bach. Dat werden de Prelude, Intermezzo en Fugue, door het publiek met enthousiasme ontvangen”.

Ook in het programmavan zondag is er een mooie mix van nieuwe en bekende muziek. “Het is een sandwich-programma: prachtige Franse muziek met ertussen hedendaags Nederlands werk”’ vertelt Corien. “Al is die muziek vaak veel toegankelijker dan men denkt. Wij geven ook altijd een toelichting bij wat we spelen, waardoor je het publiek meeneemt op je avontuur”.
Hans Bakker is ook voor Trioforte aan de slag gegaan. “Breeze of Twilight” is een in neo-romantisch hedendaagse stijl geschreven werk. Het drukt aan de ene kant het zoeken naar een spirituele ontwikkeling uit, aan de andere kant het avontuur dat ons in ons ondermaanse bestaan ten deel valt. Kortom, een filosofisch werk. “Wij als spelers ervaren een soort zweven in de ruimte, tegenover een tumultueus aards gebeuren”, aldus cellist Sander.

De andere nieuwe werken zijn van de hand van Niek de Vente, pianist/componist.
Van hem klinken de “ Variaties”en “Intermezzo”. Het eerste is een enigszins chaconne-achtig werk, met een ernstige melodie die - zoals de titel al aangeeft, op verschillende manieren gevarieerd wordt. Vooral voor de piano een virtuoos werk.
Het Intermezzo is een heerlijk lichtvoetig, ongecompliceerd werk. Het is in vijf-achtste maat geschreven, wat het dansante karakter extra speels maakt.
“Fantastische muziek met een heldere structuur en pakkende melodieën, ook weer een aanwinst voor ons trio”, zegt Sander.

Het concert begint om 11 uur. Kaarten aan de zaal of via www.flint.nl

 

Comments

Log in to post a comment